Driedelige serie:
Bewustzijn als medicijn, voor innerlijke pijn
Deel 1: Missie
Gehecht aan niets, verbonden met alles
In de diepste kern van ons menselijke bestaan zijn we continu op zoek naar een diepere verbinding. Alleen, door in onze kindertijd opgedane pijn en de nodige ongezonde doorgegeven familiare en culturele gedrags- en gedachtepatronen, die onbewust aan de oppervlakte van ons leven een rol spelen, lijken we soms ver verwijderd te zijn geraakt van die verbinding. En dat terwijl we op ieder moment de connectie met onze diepste kern kunnen herstellen en versterken.
Door middel van het ijsbergmodel en de vier bewustzijnsniveaus, namelijk slachtofferschap, manifesteren, overgave en ‘ik ben’, leert de schrijver je bewuster in het leven te staan. Door het integreren van het pad van bewustzijn in ons leven, waarbij we gezondere keuzes voor onszelf leren maken, zullen we meer vrede, vreugde en vrijheid van binnenuit gaan ervaren.
Dit boek is een uitnodiging om dagelijks bewuste aandacht aan onze innerlijke beleefwereld te schenken, waardoor we onszelf kunnen opschonen en ons zo gezondere en nieuwe gedrags- en gedachtepatronen eigen kunnen maken. De schrijver deelt hierbij praktische voorbeelden die binnen iedere relatie, zowel die met onszelf als die met anderen, in de praktijk zijn toe te passen.
Deel 2: Visie
Alles en niets, donker en licht
‘Willen we allemaal niet hetzelfde?’ is de vraag die in dit boek tot in de diepste kern wordt uitgewerkt. De schrijver neemt je via drie aspecten, namelijk ‘het leven op aarde’, ‘tot bloei komen’ en ‘telkens terugkeren naar het huidige moment’, geleidelijk mee op weg om deze vraag te beantwoorden.
Die beantwoording is tevens zijn visie op dit leven, en daarbij is hij van mening dat het voor iedereen is weggelegd om meer innerlijke vrede, vreugde en vrijheid te beleven. Alleen, de keiharde waarheid is dat als we meer verbinding met onszelf willen ervaren, we wel bereid dienen te zijn om onszelf continu met onze ongezonde gedrags- en gedachtepatronen te confronteren. En daarbij ontkomen we er niet aan om ook onze schaduwzijde aan te kijken.
Mocht je voor jezelf, je omgeving en/of de volgende generaties een gezondere wereld willen creëren, dan biedt dit boek een welkome leidraad op jouw levenspad. Het vraagt alleen wel om een dosis moed, begrip en compassie om de inzichten in je op te nemen en te doorleven.
Deel 3: De praktijk
Licht en liefde, zachte kracht
In het laatste deel van de driedelige serie ‘Bewustzijn als medicijn, voor innerlijke pijn’ staat de verbinding die we met onszelf ervaren telkens voorop. Degenen die een lichter en liefdevoller leven willen ervaren, zullen zichzelf een zachte kracht dienen eigen te maken.
Dat klinkt alleen rooskleuriger dan het is, want we zullen daarbij moeilijke keuzes moeten maken, waarbij ons algeheel welbevinden voorop wordt gesteld. Hierbij valt te denken aan het maken van bewuste keuzes waar we onze aandacht en tijd aan besteden. Op die manier zullen we door onze bezigheden op een gezonde manier worden gevoed, van waaruit we een waardevolle bijdrage aan de wereld kunnen leveren en meer licht en liefde kunnen delen.
De schrijver deelt inzichten hoe we de verbinding met onszelf telkens kunnen herstellen en versterken. Tevens dient die verbinding altijd als het start- en eindpunt om ons vredig, vreugdevol en vrij te kunnen voelen. Daarbij zal onze intuïtie de leidraad voeren, al dienen we ook bereid te zijn om onze diepste pijn aan te kijken, want van daaruit kunnen we ons diepste verlangen achterhalen. Daarnaast word je uitgenodigd om met een oprechte blik naar je directe cirkel te kijken, deze te belichten en ook daarin gezonde keuzes te maken. En dat gaat hand in hand met het stellen van gezonde grenzen, waardoor je het pad van bewustzijn kunt blijven volgen.
Publicatie driedelige serie: begin 2025